Село в провадийско с безумни придобивки заради къща на Жоро (Бирника) Илчев (снимки)

Споделете в:

Къщата, която виждате е на Живка Атанасова Илчева и Жоро Иванов Илчев. Намира се в село Кривня, община Провадия. През 2019г. съпруга на Живка Атанасова става кмет на община Провадия. През 2020г. работещия отдел в общината по незаконно строителство предупреждава кмета, че строеж не се прави без документи и през май‘2020г. главния архитект на Провадия издава разрешение за строителство в УПИ-ХІІ-145,кв.25 за „Жилищна сграда с гараж“-V кат.

Дали преди май 2020г. в парцела е имало строителство ще кажат от селото. Това е без значение – минало заминало. Към сегашен момент къщата е построена, а около нея се появяват безумни придобивки – тротоар само там, легнали полицаи и пешеходни пътеки катастрофиращи в градинки. Безумни – само от гледна точка на изразходване на общностните средства, а от гледна точка на собственика на къщата могат да се интерпретират като екстри на заобикалящата инфраструктура.

Въпросът за платените, с пари от бюджета на хората, екстри заради селския имот на кмета на Провадия – е повдигнат в социалните мрежи. Абсолютно логично хората негодуват за тотално изхабения асфалт, с който е можело да се запълнят една камара дупки в Провадия, които не са никак малко.

„Село Кривня…село на легналите полицаи спасяващи стотици човешки животи всекидневно….. Поне да ги бяхте сложили на логични и точни места! Тотално изхабен асфалт колкото да запълнят една камара дупки в град Провадия ако щеш дори и в селото! Не ви ли омръзна НЕуважаеми управляващи да ви сочат с пръст и да негодуват 99,9% от хората срещу вашето безхаберие? С какви очи обяснявате и търсите вината в другите конкурентни партийки като всички сте едни и същи?….До кога ще виждам спрели хора на аварийни на надлеза до ЖП гара за да си сменят току що спуканата гума от тотално разбития път там? До кога градът ни ще тъне в мизерия и брутално деградиралата пътна настилка? На вас това харесва ли ви? От толкова потрошени коли някои „майстори“ ще вземат наистина да се научат кое как се прави….ебаси чудото….“

Простото обяснение на хората е „имотът на кмета Илчев“

„Имотът на кмета Илчев се намира между 2 от тях, затова…..Третият в края на селото е за отвличане на вниманието…“

„Чудесно ги знам къде са…особено тия в началото на селото преди спирката са ми любими….да не говорим, че до училището са сложени пред самото училище а не преди и след т.е. аз логика не откривам. За мен безумно много асфалт се е изхабил напразно! Забележете само този срещу читалището къде му е пешеходната пътека в градинката…т.е. пресичаш там щото така трябва и влизаш да береш цветя…хитро а?……“

Смешно – да станеш кмет на най – стария град в Европа, понастоящем в дупки и мръсотия, и да се о… на метенето, да си оправиш около селския палат – асфалтче  накуп – да не карат хайтите силно около къщата (че пък е на главен път), тротоарче – да ти е удобно да не газиш в прах и кал и осветление колкото искаш.

„Ама то за селото!“ – ще гракнат някои клакьори. За селото, за селото, ама около къщата на кмета, големия кмет както му викали по селата в Провадийско. В Провадия имот няма ли този човек да оправи една улица поне – осветление, асфалт, тротоари и пешеходни пътеки с легнали полицаи?

Града е в окаяно състояние.

Гражданин: „Недоволни винаги е имало… И ще има! Но с годините управляващите ни стават все повече неадекватни. Не само центъра и улиците на града са в окаяно състояние. Мръсотия около контейнерите, липса на транспорт. Увеличават данъците, а нищо не се поддържа.“

Друг гражданин: „Ако вземат да направят нещо в града, ще им олекне джоба, така че не вярвам нещо хубаво да се случи. Само като погледнеш центъра в какво състояние е, вече повече от година, ти иде да хванеш пушката и да ги метнеш наред в общината!“

Дали на кмета на община Провадия му пука? И какви ли са официалните документи за тези катастрофиращи в градинки пешеходни пътеки и легнали полицаи, за този тротоар, с тротоарни плочки, пясък, инертни материали, само пред една къща  – собственост на Живка Атанасова Илчева и Жоро Иванов Илчев, които са кмет и кметшата на Провадия и общината?

А забелязахте ли на снимките и асфалтирането?

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *