Кмета Жоро Илчев задържа две години дарение, незнайно къде, нужно за ремонт на детска площадка

Споделете в:

Дарение от Солвей соди за детска площадка Ловен дом не е използвано през 2021г. потъва дълбоко в бюджета на Община Провадия (или някъде другаде). А през това време на площадката децата на Провадия се режат и вместо да се забавляват – плачат…

Това става ясно от документите за отчет на бюджета за 2021г., приложени към документите за разглеждане на днешната сесия.

Дарените от експлоататорите на солните находища в близост до Провадия 10 000 лева за детска площадка Ловен дом не са изразходвани целево през 2021г. За това алармира и задава питане гражданин по време на отчета за изпълнение на бюджета на Община Провадия за 2021г.

Парите първоначално са били дарени от „Солвей соди“ за конкурса „Светослав Обретенов“. Поради пандемичната обстановка конкурса не е проведен. Парите са били пренасочени от дарителите за ремонт на детска площадка „Ловен дом“.

Въпроса който се задава  на кмета по време на отчета е защо след като има средства от дарение и има осъзната нужда от ремонт на детската площадка такъв ремонт не е извършен, там както е известно има много голям инцидент с дете и многократно майки сигнализират за опасна детска площадка на която се случват инциденти (а и майките ли трябва да сигнализират или общината да си преглежда площадките и като трябва да ги ремонтира?).

Отговора на кмета на Провадия Жоро Илчев е в протокола от общественото обсъждане, публикуван на сайта на общината: „Всички виждат, че абсолютно никакъв ремонт не е правен на тази площадка…Това което казвате за дарението е вярно. По волята на дарителя средствата са пренасочени за тази площадка. Те стоят налични. Защо не можа да се случи този ремонт? Първо, всички тези неща се случиха преди инцидента. Така. Ние не можем да предвидим – кога, какво ще се случи“ !?!

То и за това превантивно в нормалните институции се вземат предварително мерки, а не след като стане голям инцидент. В случая, даже не са взети мерки, и след големия инцидент с детето и след още няколко по – малки, но съпроводени с много детски и майчини сълзи.

Нататък от документите става ясно, че е имало констатация от страна на техническия отдел за липса или повреди на свързващи и други елементи от детските площадки, по които не са предприети веднага мерки, тъй като по думите на кмета  били „само“ за „липса на болчета, гайки или счупени дъски“, което явно е подценяване на сериозността.

Припомняме, че на същата детска площадка има огромен инцидент с малко дете от Провадия.

Какво трябва още по – трагично да се случи, че кмета Жоро Илчев да вземе спешни мерки за въвеждане на детските площадки във вид, в който няма да са опасни за здравето и живота на децата – НЯКОЕ ДЕТЕ ДА СЕ НЯРЕЖЕ ИЛИ ПО ЛОШО – ДА СЕ УБИЕ ЛИ ????

А КМЕТА ДА ИМА ДАРЕНИЕ ЗА РЕМОНТ, НО ДА НЕ ПРАВИ РЕМОНТ !!!

И ТРИ ГОДИНИ ДА ДЪРЖИ НЯКЪДЕ ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТА – КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ ?

ПЪК ДЕЦАТА НА ПРОВАДИЯ – КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ! 

КМЕТА ПОКАЗВА, ЧЕ ЯВНО НЕ МУ ПУКА ЗА ТЯХ ! 

Очаквайте продължение колко и какви инциденти има там, колко пъти майки и кога майки са сигнализирали за проблема, докато 10 000лв. дарение за площадката си стоят години потънали в бюджета на общината.  А дали са в бюджета или са в някой джоб и сега когато повдигаме темата и тя става обществено достояние ще се върнат в бюджета и „след дъжд качулка“ ще се разпореди ремонт…

КМЕТЕ, ПРОАДИЙЦИ НЕ ИСКАТ КРЪПКИ – ИСКАТ МОДЕРНИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ ! ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК ! ВИЖДА СЕ, ЧЕ НЕ ТИ ПУКА, НО ДЕЦАТА НА ПРОВАДИЯ НЕ СА ТРЕТОРАЗРЯДНИ ХОРА !!!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *