АЛАРМА! Жоро Илчев става кмет на Стефан Янев! Сега!

Споделете в:

Жоро (Бирника) Илчев напуска ГЕРБ със стара дата и става кмет на партията на Стефан Янев

От сигурни източници разбрахме, че на 24 май на приема на Президента Жоро Бирника се е самопредлагал да стане действащ кмет от бъдещата му платформа, която ще е готова преди местните избори.

След като е бил жестоко „изрязан“ от хора на Президента с аргументите, че е приятел на Бойко Борисов и е жестоко компрометиран, бездеен кмет Бирника, Денев и Коста Владимиров започнали да мислят за друга партия, която да използват за ракета носител.

Сондирали мнение и решили да се свържат с бъдещата партия на Стефан Янев „Български Възход“, чието учредяване било насрочено за 19 юни, а социолозите и давали цели 12%.

Жоро Бирника намерил контакт чрез свой човек от София и според нашия източник от средите на Янев засега разговорите вървели добре.

Жоро Илчев навсякъде говорел, че отдавна не е от ГЕРБ, но изчаквал удобния моменнт, даже с надменност и удоволствие обеснявал как са го спуснали на провадийската ГЕРБ от София без тяхно знание до последно и са им го наложили без дори да се съобразят с тяхното колективно несъгласие.

С голям сарказъм, презрение, граничещо с уродливо хвалене разказвал навсякъде, че не бил от ГЕРБ и не харесвал техните политики. И варненските гербаджии не му се бъркали отдавна и затова можел да мине спокойно в някоя партия.

Идеята на Жоро Бирника била всъщност сега да се припознае за кмет на партията на Стефан Янев и да го обяви публично. Даже предлагал, че може и да говори с Коста Владимиров да напусне СДС и той да стане общински съветник от „Български Възход“. Така и партията още от създаването си ще си пише заслуги, че има кмет и съветник в Провадия. Не било тайна, че от самата партия имат и други такива действащи кметове и съветници, а и това е практика от отдавна – партия, която и прогнозират да е първа политическа сила на предстоящи избори всякакви политически тарикати да и се присламчват.

Друга сериозна причина Илчев да иска час по-скоро да изостави ГЕРБ и да го припознаят от „Български Възход“ е, че с ноавата власт ще може да замаже далаверите, които правят с Бисер Денев, Богдана Стийчева, Катя Пеева и Мечкун.

Дали и от там подобно на Румен Радев ще го отхвърлят или пък ще го припознаят като техен кмет ща раберем само след няколко седмици.

Източник: Само Истината


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *