Получаваме целия договорен азерски газ от 1 юли, обеща Петков

Споделете в:

От 1 юли започваме да получаваме цялото договорено количество азерски газ, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Кирил Петков.

„В момента сме в безпрецедентна криза, тя беше направена по дизайн още от миналото лято с енергийна криза, дойде войната, минахме през пандемията и имаме много възможни оправдания защо да не се развиваме и да няма растеж“, каза Кирил Петков.

По думите му в момента има множество кризи, но всяка от тях е възможност. Властта ще инвестира в строителството на част от магистралите в страната. Петков припомни за корупционните схеми около изграждането на инфраструктурните обекти с раздаването на милиони в аван, предават от Българската национална телевизия.

Премиерът добави, че освен газовите връзки България ще разполага с безпрецедентна инсталация на батерии на системно ниво.

„Никой не е правил това до момента. Реално правим нов модерен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, енергийната ни сигурност дава възможност да сме първенци. Правим инвестиции в човешки капитал – знаете колко STEM центрове отваряме сега. Отворихме фонда „Стамболов“, където България ще инвестира в най-умните си хора, приети в топ университети, ако те се върнат обратно да работят за България“, каза още Кирил Петков.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *