Жоро (Бирника) Илчев обиден на ГЕРБ Провадия! Подготвя се за кметските избори като независим кандидат подкрепен от Бисер Денев

Споделете в:

Кмета на Провадия Жоро (Бирника) Илчев твърдо е решил да се кандидатира отново за кмет на общината, но този път като независим кандидат, подкрепен основно от партията на Бисер Денев, представяна в Провадия от директора на Гимназията Йордан Михалев, разбрахме от близък до кмета източник

Жоро (Бирника) Илчев, който е единствения кмет на Провадия, който някога си е позволявал да насъска ЧСИ да събира несъбраните данъци на провадийци от порядъка даже и на дребни задължения от по 100 и 150 лв., си бил направил вече предизборен щаб.

Председател на предизборния щаб бил добил доверието му през тези две години адвокат Коста Владимиров, който живеел във Варна, но иначе бил родом от Провадия.

Другите дейни членове били главния секретар на Общината Бисер Денев, който бил основния стратег на новия проект и братовчедка му – главния юрист на Общината Богдана Стойчева, а за финасист на проекта бил уговрен Мечкун, който от началото на мандата бил усвоил вече над 2 млн. лв. общински пари.

Решението на кмета да се кандидатира като независим, било рязкото неодорение на местната организация на ГЕРБ, което все по осезаемо усещал, което пък било причина той от своя страна да се държи странно с членове и симпатизанти на ГЕРБ Провадия, като дори си позволявал да говори, че в случая той бил обидения.

Говори се, че местната структура на ГЕРБ е свалила доверието си от Илчев още от миналата година точно от системните грешни решения, които взема спрямо провадийци, като насъскването на ЧСИ за малки суми срещу жителите, несправянето с обществените поръчки и съответното им забавяне, неназначаването на членове и симпатизанти на ГЕРБ в администрацията, което смятали вече за умишлено, незапочването на големите проекти, които обеща преди изборите заради приятелството си с Бойко Борисов – спортна зала, плувен басейн, обходен път, заграждане на жп линията и изграждането на жп надлези, изграждане на Парк Минерални бани, които преди години са привличали хиляди балнео-туристи, които в тези трудни времена биха били като глътка въздух за провадийци с предоставяне на легла за туристите и др.

Интересно е ръководството на ГЕРБ докога ще търпят техен кмет да ги предава и пред очите им да ги използва?

А какви обещания подготвя сега провадийци ще видят само след година…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *