Скъпи Валери! Скъпи ми, Валери Радев!

Споделете в:

На редакционната ни поща получихме писмо-отговор на наш редовен читател. Публикуваме го без редакторска намеса и даваме право на отговор и на другия участник в спора им в коментари във фейсбук групата „Гледна точка – Провадия!

„Скъпи Валери!  Да, скъпи! Защото много скъпо взе да му излизаш май на твоя шеф /по политическа линия/ Жоро Илчев.

Излязъл си скъпо и на предните ти шефове – така казват, скъп си им бил, а те си знаят. Много добре си знаят.

Това по повод едно излияние започващо с „(Не)уважаеми господине“.

Надали вече някой (особено от полит.линия) вярва на твоето уважение. Ама ти си ги уважавал, уважавал, скъп си бил, скъп си им бил, та чак докато не си минал на следващия да го уважаваш.

От кога си бил на уважаващия властта стол? От 2003г. или още по – назад? В град Провадия никой от обикновените хора не си спомня. Винаги си бил един уж невзрачен, но явно хитър… и така са ти са се случвали нещата!

Бил си скъпия секретар по времето на един далечен, далечен кмет – светла му памет на Марин Георгиев. Справката показва, че инж. Марин Георгиев Маринов (БСП) е кметувал в Провадия от 2003г. Дали си му „козирувал“/ ставал на крака като го чуеш, както казват?

След това, пак секретар, на изгонения от партията си кмет инж. Георги Янев. 

Считано от 5 септември 2011г. Янев не представлява „Нашият град“ в община Провадия, гласят тогавашните новини. В съобщение до медиите от партията се извиняват на провадийци за забавеното развитие на общината им вследствие на авторитарното и несъобразено с политическата формация управление през последните 4 години. Сякаш само инж. Янев е бил виновен за забавеното развитие на общината, но останалите на управленски столове, вкл. секретаря, директора и тем подобни – не.  

На него си му бил особено скъп, ценял те е и те е оценявал според едни други развихрени заслуги, разказват и до ден днешен работещи по онова далечно време.

След това пак секретар – този път на инж. Филчо Филев – кмета на Провадия от БСП от 2011г. до идването на сегашния кмет.

Него също си го уважавал и си му бил скъп. Заслужава да се разкаже на новия кмет от ГЕРБ, докато си му бил поносимо скъп, как си го уважавал. И него, и БСП.

Уважителен човек си ти, спор няма.

На един от малкото протести, които в Провадия са правени успешно от към бройка през 2013г. ти си бил този, който си вкарал кмета на БСП в протеста срещу тогавашната власт на ГЕРБ.

Как ли?

Знаеш! Много добре знаеш, знае го и кмета от БСП. „Елате, на хората ще им стане приятно“ – на кого са думи? Стратег си бил, сигурно това е някаква шега.

И тогава си ги уважавал.

По – късно и БСП си ги уважил. На 14 юни 2013г. кой се е клел, че няма да ги напуска?

Тогава на 14 юни 2013 България изригва. Поводът е назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС от Орешарски – кандидата на БСП за премиер, след като на парламентарните избори през 2013 г. Бойко Борисов връща мандата, поради отказа на три партии да подкрепят правителство на ГЕРБ.

„Няма да напусна партията“ сигурно е от уважение. Ама тогава!

После как става да си от ГЕРБ?

Дали не е защото после не искат от БСП да си им толкова много скъп? И е по – добре да тръгнеш да уважаваш следващите, които от уважение към предходните, не си ги уважавал преди това?

Е не мерси, по – добре да съм „Неуважаеми господине“, вместо да бъда уважаван за моя сметка на твоята цена!

Скъпи на управляващите, без това обикновените хора знаят, че такива които са изкарали половината си живот на голяма чиновническа длъжност в управлението, ги „уважават“ само по избори и за избори – докато се качи някой удобен им (за уважение) на власт.“

Тодоров


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *