Сложиха знак върху платото на Овеч – удачен нонсенс или простотия

Споделете в:

Най – новия отдел в община Провадия е много вероятно да е родил този бисер на прохождащата  общинска мисъл. На платото на Калето насред нищото е поставен един пътен знак.

Пътен знак на място без път! Знак, който ако не е поставен на път или пътно платно не създава задължения за никого.

Удачен нонсенс ли е тази невероятна провадийско – общинска мисъл?

Пътен знак В1-  „Забранено е влизането на пътни превозни средства“ бил поставен насред нищото, защото мотори и атевета се качвали на платото. Има нарушители, но няма адекватно взети от общината мерки. Да, поставен е пътен знак върху платото, но за нарушаването му не може да бъде съставен акт за нарушаването на Закона за движение по пътищата. Защото там… път няма.

Пътен знак В1 има формата на кръг с червен фон и бяло правоъгълно поле, разположено хоризонтално в центъра. Забраната не се отнася за пътните превозни средства, които извършват обществен превоз на пътници по утвърден от съответните власти маршрут.

Според НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци – пътните знаци и другите средства за сигнализиране на пътищата се поставят в обхвата на пътя при спазване изискванията на тази наредба в съответствие с проекта за организация на движението по пътя.

Най – новите назначени в общината от тази година, който струват около 50 000лв. на общинската хазна имат за задължение само да се занимават с Калето, крепостта Овеч, което на практика обхваща Туристическия им отдел. Дано не им хрумнат подобни мисли за Солницата,  че тогава ще се изложат като кифладжии пред света.

Простотия ли е тази невероятна провадийско – общинска мисъл?

Всеки трезво-мислещ е против качването на превозни средства на Калето. Но такива проформа мерки, които тази невероятна общинска мисъл е родила, могат ли да бъдат ефективни и кой полицай ще напише акт по ЗДвП горе на платото, на място където няма път за нарушаване указаното от знака. За измислянето на такива мерки ли провадийци отделят едни десетки хиляди левове на най – новия отдел в община Провадия? Или вместо да се търси правилния човек за поста, се направи общинска служба за конкретния човек? Да не би да бяхте предвидили преди това да го правите зам.кмет – еми, къде го забихте на калето да набива знаци на стълбове…

Изключителен интерес представлява не колко пари се е изръсила общината да го поставят този знак там, а начина му на поставяне. Така подпряничък с изтръгнати от платото камъни. Много умно, подходящо за творение на администрацията на община Провадия.

То що не помислят умниците дали да не поставят Пътния знак В2 „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. Така и от другата страна ще е забранено в техните представи. 

Слава на Глупака!

Нищо, че по принцип е забранено и вместо забиват колове тук и таме, трябва да тръгнат с един кочан и по друг параграф да ги глобят. По кой? – да каже еко отдела им – все пак Натура 2000 и природна забележителност означава нещо за тях, за разлика от „туристическите спецове“.

За Еколога на Община Провадия и Крепостта – в следваща публикация…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *