BESO HOMES – брокери с усет за машинации (част I)

Споделете в:

ЗЕМЯТА И КАМЕЛИЯ ГИСЛЕР

Земята към сградата ML Apartments е собственост на дружеството инвеститор Си Би Глобал Инвестмънт ООД. 

Тя е закупена през 2016г. с нотариален акт, като са направени всички необходими плащания. Спазени са всички законови изисквания. На тази база е получено и разрешението за строеж на сградата. 

Земята е купена от дружеството Сайънс Мениджмънт ООД, ЕИК 201936278 на което Емануил Лазаров по това време е управител.

В хода на възстановяването на част от липсващите документи, упоменати с цел подаване на Искане за назначаване на държавна приемателна комисия за проекта ML Apartments пред ДНСК, се установи следното:

Емануил Лазаров като управител на дружеството Сайънс Мениджмънт ООД, което реално е продало земята на инвеститора Си Би Глобал Инвестмънт ООД на 26.07.2016г, съставя антидатиран „флашив“ предварителен договор, преди датата на сделката със Си Би Глобал Инвестмънт ООД,  чрез който предварителен договор „продава“ земята на фирма, собственост забележете… на сестра си Камелия Гислер – Гислер Пропърти Мениджмънт ЕООД, ЕИК  203303990.

За уточнение Камелия Гислер е едно от подставените лица на тандема БЕСО БРОКЕРС – Емануил Лазаров и Десислава Петрова, която слуша брат си и изпълнява всичко, което той и каже, срещу което тя тъне в лукс „под наем“ (на началната снимка позира доволна от живота на яхтата на брат си). Оправна и малко хитра – така я описват запознати с личността и. Била е женена за възрастен швейцарец, който е починал и се е завърнала при брат си, който веднага я вкарва в схемите си. Явно, че по някакъв начин чрез хитрости успява да се справя с живота. В разговор не си преценява думите по никакъв начин, но общо взето е перфектният изпълнител  – каквото и се каже, това прави.

Но нека се върнем на „новата-стара продажба на земята“ сътворена от ТАНДЕМА, чиято цел е да се покаже, че към датата, на която инвеститорът Си Би Глобал Инвестмънт ООД е купил земята,  тя вече „уж“ е била договорена за продажба на фирмата, собственост на сестрата на Емануил Лазаров – Гислер Пропърти Мениджмънт ЕООД.

Измама, но трябва да се признае, че е измилена добре.

Договорът има само два подписа, без нотариална заверка и за последните 5 години никой не знае за неговото съществуване. Естествено, че нито е заприходен в счетоводството, нито някой го е виждал. Очевадно е, че акта е съставен сега, със задна дата (антидатиран е), с една единствена цел – да създаде проблем на собствениците на обекти в ML Apartments. 

Ловкият в тези схеми брокер Емануил Лазаров използва, че е бил управител на „Сайънс Мениджмънт“ ООД до 07.04.2016г. и подписва измисления само и само да създаде трудности и проблеми измислен предварителен договор с дата 02.02.2016г.

Т.е. хем договора е фалшив, хем пък подписите са истински!

Защо е това упражнение ли?

По този начин се предявява фалшива претенция към земята, собственост на инвеститора Си Би Глобал Инвестмънт ООД. 

И вднага след това на база този „предварителен договор“ от сестрата на Емануил Лазаров – Камелия Гислер е заведено гр. дело № 37674/2020г. в СРС срещу Си Би Глобал Инвестмънт ООД с предмет обявяване за окончателен на този антидатиран предварителен договор, макар че сделката е приключила преди пет години и земята си има собственик, а даже и построена сграда.  

Това ощетява както дружеството инвеститор, така и собствениците на самостоятелни обекти в сградата, КОИТО СА КУПИЛИ ТАЗИ ЗЕМЯ и по силата на сключените с тях Предварителни договори тя следва да им бъде прехвърлена по нотариален ред след получаване на Разрешение за ползване на сградата.

Това висящо дело се цитира в Жалбата на Кепитал Фанд АД до ДНСК като основание да се спре назначаването на ДПК (държавна приемателна комисия) за сградата ML Apartments и производството по въвеждане на сградата в експлоатация, но с това безумие ще Ви запознаем в друго наше раследване.

Както Ви запознахме в предните ни статии целта на тези машинации е изнудване на управителя на Си Би Глобал Инвестмънт ООД за уреждане на бизнес отношения, които нямат никакво отношение към проекта ML Apartments.

По случая тече разследване в СРПрокуратура. 

От цялата горе изброена хронология се вижда, че Емануил Лазаров и Десислава Петрова – ТАНДЕМА ОТ BESO HOMES, заради спора си с Управителя на дружеството – Красен Кръстев в продължение вече на две години нанасят огромна вреда на само на дружеството, а и на всички лица придобили собственост в сградата ML Apartments – около 30 семейства. 

Тук действията на Десислава Петрова и Емануил Лазаров отдавна не са само насочени към спора с управителя на инвеститора – Си Би Глобъл Инвестмънт ООД, а касят и нанасят вреди на голяма група невинни хора закупили собственост в сградата.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *