Васил Велев: България сама да регистрира ваксини, а не да чака европейските чиновници

Споделете в:

За да се наводни пазарът, то всички ваксини трябва да се одобрят. Европейският съюз заяви, че не пречи страните сами да регистрират ваксини, а ние чакаме европейските чиновници. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

„Ако ги има ваксините, то всяко предприятие може да закупи, за да ваксинира служителите“, каза още той по темата за ваксините.


„Благодарение на нашата реакция към пандемията икономиката все пак запазва добра форма. Ако чакахме да тестват нашите работници централизирано – икономиката щеше да фалира“, разкри Велев пред Нова телевизия.

Васил Велев коментира и хоумофиса и онлайн обучението. Според него преподаването от вкъщи не е същото, а в много от бизнесите ситуацията е подобна. „Ако се работи от вкъщи и това не е ефективно, то заплащането трябва да е по-ниско, за да е справедливо. Много от учителите казват, че се страхуват да се върнат в клас, за да не се заразят, но в същото време не искат и да се ваксинират“, разкри председателят на АИКБ.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *