Решават да се върнат ли и по-големите ученици в класните стаи

Споделете в:

Здравните власти у нас обсъждат въпроса с връщането на по-големите ученици в класните стаи. След като бе възобновено присъственото обучение за децата от I до IV клас, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и този на образованието – Красимир Вълчев, ще решат време ли е и учениците от V до XII клас също да се върнат обратно в класните стаи. В разговорите ще участва и главният държавен здравен инспектор д0р Ангел Кунчев.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари. 


Според заявката на управляващите у нас връщането на по-големите ученици в клас ще става поетапно от 18 януари, ако такова решение бъде взето. Здравните власти искаха да изчакат да измине първата работна седмица след коледните и новогодишни празници, за да получат данни за реалната епидемична обстановка у нас. 


„Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване – една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите”, посочи Красимир Вълчев, цитиран от Българското национално радио.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *