2760 са новозаразените с COVID-19 при 9946 теста, евролидерите ще обсъждат нови мерки

Споделете в:

2760 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Това е 27,7 на сто от направените 9 946 теста.

162-ма души са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 216. Починалите са 36. Най-много новозаразени отново има в София – над 1000 са последно установените случаи. В Пловдив – повече от 200.

Лидерите на държавите от Европейския съюз ще обсъждат тази вечер в неформална видеоконферентна среща общите мерки за справяне с пандемията от COVID-19. Акценти в разговорите ще бъдат тестовете, приложения за проследяване на контакти и ваксините. Премиерът Бойко Борисов също ще участва във виртуалната среща, уточни БНТ.

Европейската комисия съобщи вчера, че отпуска допълнително 100 милиона евро за осигуряването на бързи тестове за антигени. Така ще се увеличи капацитетът на тестване във всички държави-членки.

Очаква се европейските лидери да обсъдят и взаимното признаване на тестовете в рамките на целия Европейски съюз, както и развитието на мобилни приложения за проследяване и предупреждение. Брюксел очаква от държавите да разработят и критерии за ваксиниране, които ще се прилагат след като бъде създадена ваксина срещу COVID-19.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *