Николай Василев: Чувствам се предаден като икономист с този бюджет

Споделете в:

Това е един социален, разхитителен бюджет на правителството “като за последно” и няма нищо общо с коронавирус мерките. С този бюджет в края на третия кабинет това управление се превръща в най-популисткото управление. Така правят хората, които нямат намерение да управляват повече и искат да оставят празна хазна.

Това заяви пред bTV икономистът Николай Василев.

Той остро разкритикува бюджета за 2021 година, чиито приоритети станаха ясни вчера. По думите му милиарди се изсипват за сектори, които не са пострадали от кризата, свързана с COVID-19.

“Големите милиарди отиват за хора и сектори, които нямат нищо общо с кризата. Някой да вдига заплатите и пенсиите с огромни проценти в години на рецесия означава липса на отговорност и представа за какво става дума. 300 милиона изглеждат като 0 на фона на тези милиарди”, посочи Василев.

По думите му се раздават милиарди, които не са покрити с приходи. Това ще свали кредитния рейтинг на страната ни и ще разруши доверието в икономическата политика.

“Ако догодина се окаже, че тези безумни харчове икономиката порасне с 10%, ще кажа, че не съм бил прав. Това за мен е антимодел“, смята икономистът.

„Държавата в години на рецесия, икономиката намалява, бизнеса губи пари, в същото време се вземат пари назаем, за да се изхарчат предварително преди изборите. Това не работи така, както те си го представят. Ще оставят следващия кабинет без никакви възможности да маневрират. Този бюджет е само предизборен. Не виждам нищо медицинско в него“, категоричен беше Василев.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *