Борисов от Брюксел: Карантината у нас вече ще е 10 дни /допълнена/

Споделете в:

Карантината у нас ще бъде намалена на 10 дни. Това обяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел. Министър-председателят е дал съответните разпореждания тази сутрин.

Борисов пристигна в Брюксел вчера, за да вземе участие в срещата на върха. Основните теми бе излизането на Великобритания от ЕС и споразумението около Brexit, както и епидемията от коронавирус и предизвикателствата, с които се сблъсква Общността.

Училища не бива да се затварят, категоричен беше още Борисов. Той призова мерките да се спазват стриктно, за да не се наложат по-строги такива.

Премиерът поясни, че е приет общ план на ЕК за действие срещу разпространението на коронавируса.

За преговорите по т. нар. „Зелена сделка“ – европейските усилия за по-чиста икономика и намаляване на вредите за природата – премиерът заяви, че е представил проблемите на България, заедно с други държави, които използват въглища за производство на енергия. Той отбеляза, че някои държави от ЕС не са съгласни средствата за „изчистване“ на икономиката да подкрепят ядрени проекти.

По неговите думи въпросът ще бъде обсъден отново от Европейския съвет през декември. Той добави, че може да се очаква ЕС да се споразумее за намаляване до 2030 г. на замърсяването с 55 на сто спрямо равнищата от 1990 година, вместо 60%, каквото бе първоначалното намерение.

Минути след първото си изявление премиерът отново бе на живо във Facebook, където монологът му продължи 18 минути.

.

Той отново повтори всичко вече казано за мерките у нас. След това както обикновенно темите започнаха да преливат от една в друга –  от това какво се обсъжда по темата Брекзит, до децата в училище, дали ще се затварят баровет, отново за „зелената сделка“ , колко заболели от коронавирус има в Китай. Между тези теми няколко пъти обърна внимание, че президента Радев е имал среща с гръцкия си колега и какво е казал на нея.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *