Коста Филипов: Захариева играе лошото ченге в отношенията със Северна Македония

Споделете в:

Екатерина Захариева е лошото ченге в отношенията със Северна Македония. Работих дълги години в Северна Македония. Там винаги е имало антибългарска кампания. Сега се проявява една от най-лошите форми, когато се засяга членството на ЕС. Това каза Коста Филипов по БТВ.

Предстои да се направи първа крачка в Скопие евентуално през декември. България има своите резерви и те бяха изразени в петък. Зоран Заев видя червен сигнал. Досегашната практика показва, че външен натиск при вземане на такива решения винаги има. Не случайно Зоран Заев в неделя предупреди народа си, че може би няма да има старт на преговорите с ЕС. Заев даде сигнал на Германия, която има много топли връзки с България.

В петък най-после българо-македонската комисията ще проведе своята среща след 10 месеца пауза. Ние оставихме нашите отношения да зависят от тази комисния. Самият факт, че се вади едно социологическо проучване, че само 1 процент от населението на Северна Македония имат добро отношение към България и българите, може да ви покаже за какво става дума.

След 44-та година се налага мнението, че най-големият враг на македонците, са българите. Трябва да се намери формула, която да задоволи българската страна за Гоце Делчев. Има променен български език с политически средства.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *