Битовата престъпност като пиар: Полицията чака Гешев, за да обяви разкрити престъпления

Споделете в:

Акциите срещу битовата престъпност на главния прокурор Иван Гешев са разрешени престъпления, поставени “на трупчета” до пристигането на Обвинител №1 на мястото на събитието. Това научи FrogNews от свои източници.

Оказва се, че има нареждане в регионалните дирекции разкрити вече престъпления да не се обявяват в сутрешните бюлетини на МВР, ако се подготвя идването на главния прокурор на място, който да обере лаврите.

Въпреки че Гешев е в отпуск, той активно продължава с пиар изявите си. Последните му посещения са в населени места извън столицата, в които се провеждат така наречените “специализирани акции” за борба с битовата престъпност. Експерти коментираха пред ФрогНюз преди няколко дни, че не е ясно как точно се финансират командировките на главния обвинител на държавата по време на неговия отпуск.

Днес Иван Гешев е във Добрич и Силистра. На 8 август той бе в Сливен, на 4 в Суворово и Девня. На 31 юли – в Ямбол, на 28 юли – във Велики Преслав. По време на акциите се здържат и проверяват огромен брой криминално проявени лица като мнозина се питат защо органите на реда не извършват това свое задължение постоянно, а се случва само при посещения на главния прокурор.

ФрогНюз припомня, че по същия начин се действаше и когато Бойко Борисов бе главен секретар на МВР.

Фрог Нюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *