Красимир Премянов: Правилен е опитът в последните години за модернизация на БСП по отношение на нейното влияние в обществото

Споделете в:

Правилен е опитът в последните години за модернизация на БСП по отношение на нейното влияние в обществото. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества и председател на Комисията за изработване на нов Устав на БСП за модернизацията на БСП, за лидерския въпрос и кондицията на партията.

„По моя преценка главното действие, което трябва да се извърши по отношение на модернизация е да се даде живот и смисъл на членството в партията. Това е големият смисъл. Редовият член трябва да чувства, че е активен участник в правенето на политика, във вземането на решение и в избора на кандидати за ръководни органи и публични длъжности“, каза още Премянов.

Според него не се ли направи това, редовият социалист се превръща в един изпълнител на чужди решения, неангажиран и непитан кой какъв да бъде и къде да отиде.

„В този смисъл модернизацията трябвда да продължи, но вече в ново качество, като търси ефекта във влиянието в българското общество“, посочи още той.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в радел „Мнение“.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *