Теменужка Петкова не знае дали ТЕЦ „Бобов дол“ е на Ковачки

Споделете в:

Не е моя работа да коментирам действията на прокуратурата по отношение на ТЕЦ „Бобов дол“. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по БТВ.

Проверката е средства, което дава възможност да се види дали се спазват изискванията. МОСВ издава комплексните разрешителни на дадено енергийно предприятие. Не знам дали ТЕЦ „Бобов дол“ е свързан с Христо Ковачки. Това е дружество-частна собственост.

Разбрахме, че акцент на телефонния разговор между Радев и Путин  са били енергийните проекти. Коментирана е темата с цената на природния газ. Провокирана бях заради общото понятие енергийни проекти. Те трябва да се обсъждат с българското правителство. Ние носим отговорност.  Ние работим от няколко години. Темата с цената на газа-правилата са дефинирана от ЕК, където е казано как точно се водят преговорите. Не съм се свързвала с президентската институция. Ако става въпрос за други проекти на президентската институция, добре е все пак ние да знаем.

Ние имаме ясна воля за партньорство с президента. Той свали доверието от нашето правителство. Вероятно затова са разгорите за енергийните проекти.

Проектът „Балкански поток“ се развива на територията на България. Този проект се развива с бързи темпове. Сега в базите са налице 239 километра тръби. Работи се с пълна сила. Заваръчните машини са по договор. До края на май ще са готови 308 км за доставка на газ до Сърбия.  След това ще се изградят останалите 166 км.

На американските партньори сме обяснявали какво представлява „Балкански поток“ и че той е различен от „Турски поток“.

До края на годината ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ „Белене“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *