Не излизайте без чадър от вкъщи

Споделете в:

Вземете си чадър, защото ще вали. По-значителни количества се очакват в Западна България. С умерен североизточен вятър ще нахлува по-студен въздух и с понижението на температурите, главно на места в Предбалкана и във високите котловинни полета на Западна България, дъждът ще се примеси със сняг.

Максималните температури ще се понижат съществено и ще са между 4° и 9°.
 В планините ще бъде ветровито – с умерен, по високите части – временно силен северен вятър. Ще бъде облачно, с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1200 метра, но до вечерта и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг. Максималната температура в Пампорово – 1° градус, в Боровец – 2°, в Банско – 3°, по-най-високите върхове – около минус 7°, допълва БНТ.

През нощта валежите чувствително ще отслабнат и в петък и събота вече само на отделни места ще има слаби превалявания. В неделя ще бъде ветровито, но слънчево, а максималните температури съществено ще се повишат. Слънчево ще бъде и в началото на новата седмица, в понеделник – все още и ветровито. Затоплянето ще продължи и температурите отново ще бъдат много по-високи от обичайните за февруари.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *