Валери Симеонов: Хората започнахa да разбират, че хазартът е проказа

Споделете в:

Хората започнах да разбират, че хазартът е една проказа с мащабите на пандемия, която нанася поражения на българското общество заради свободния режим, наложен от най-различни оператори, което довежда до зависимост, която мога да сравня като зависимостта от наркотиците и която понякога коства освен имущества и човешки животи.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ. Той допълни: „Не е за подценяване, информацията, която излезе от братя Найденови за Васил Божков. Тогава бяха изнесени данни, че между 210 и 260 млн. лева са нанени като щета на бюджета от началото на периода на тези частни лотарии, което даде сериозно основание да внеса този законопроект. Хубаво е, че излезе тази информация, от която се разбра също така, че хората, които е трябвало да отговарят за контрола, са били зависими, като Комисията по хазарта. Моето лично убеждение е, че в тази Комисия става въпрос за много сериозни корупционни зависимости“, каза още той и допълни:

,,Председателят ѝ взимал 10 000 лева на ден, което подсказва, че явно наистина става дума за мащабна корупционна сделка, която ощетявала държавния бюджет.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *