Кметът на Перник: МРРБ бездейства за водния режим в града

Споделете в:

Нов режим на водата в Перник ще бъде въведен от утре. Част от селищата в района ще имат вода от 16 до 22 часа, а в други водоподаването ще е през ден.

Защо се налага това обясни в сутрешния блок на БНТ кметът на града Станислав Владимиров. Предложението на министър Петя Аврамова след вчерашната среща в МРРБ е за нов режим Владимиров определи като много болезнено. Той все пак обясни, че не става въпрос за окончателен вариант и ще вземе решение след съгласуване с всички институции.

Кметът ще отправи предложение към ВиК оператора специално за празниците режимът да не е толкова строг. „Продължават безбройните аварии на територията на общината, продължава проблемите, сигнали от страна на перничани. ВиК дружеството не благоволи да си разкрие денонощен телефон“, заяви Владимиров.

Качеството на водата, която тече по чешмите, според РЗИ е годно за консумация.

Отокът на яз. Студена е много по-голям. Имало е един малък период от около седмица, в който притокът е бил по-голям. От тогава се харчи 10 пъти повече вода от прихода.

Кметът на Перник допълни по БТВ: „МРРБ хронично бездейства. Те предложиха само по-строг режим. Попитах ги вчера как това ще реши проблема. Сигнализирах прокуратурата за хуманитарната криза в Перник. От МРРБ не получих отговор кога ще е мъртвия обем на язовир „Студена“, както и колко вода има в момента. Само воля от премиера има. Живея в 15-етажен блок с малко дете, като всички хора. От РЗИ на този етап казват, че водата е годна за пиене. но тя е доста замътена. На нас всеки час ни е важен. Нека МРРБ да каже дали „Софийска вода“ може да се включи. Търсим други водоизточници. Когато има воля от държавата, всичко е възможно“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *