Сидеров: Каракачанов отдавна е за сваляне, Симеонов не трябва да е в политиката

Споделете в:

Избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента е неадекватно решение. Каракачанов отдавна е за сваляне и разследване, защото имам информация за далавери във военното министерство. Това е тресавище. Армията ни е необлечена и ненахранена. Това заяви лидерът на ”Атака” Волен Сидеров.

Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения, заяви Сидеров.

Той е категоричен, че партията му „Атака“ няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

„Атака“ беше чaст от Tройната коалиция „Патриоти“, която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата.ГЕРБ стимулира изолирането на „Атака“, тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент – отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата „Атака“ да не е в управлението“, каза още той пред БНТ.

Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила „потресаващата“ Стратегия за социални услуги.

За Бисер Петков, политикът заяви: Той отдавна трябваше да бъде отстранен, това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та.

Той коментира и работата на столична община: „Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Цялата работа е да се вземат едни пари от хората“, каза Сидеров.

ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна, категоричен е Сидеров.

По думите му, на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

,,На 30 декември ще бъде обсъдена една план-сметка за чистота в София, за която са предвидени огромни пари – около 217 млн. лева. Смятам, че градът може да се почисти и с една-трета от тези пари, но това е една надписана сметка. Не знам защо толкова скъпо струва чистота на София при положение че тя изобщо не е чиста“, коментира Сидеров и посочи, че ако беше избран за кмет, щеше да прекрати договорите на частните фирми за почистване.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *