Новият омбудсман: Мая Манолова ми остави една активна институция

Споделете в:

Мая Манолова ми каза, че е решила да работи по друг начин за гражданите и да се яви на изборите за кмет на София. Наследството, което ми оставя е една активна институция. Това заяви новият омбудсман на Република България доц. д-р Диана Ковачева пред bTV.

„Институцията има потенциал. Тя е жива, докато гражданите имат доверие в нея. Работата не е лесна. Органът няма пряка законодателна власт. Фактът, че има внесени 27 законодателни инициативи в Народното събрание, от които 9 са уважени, обаче показва, че има добро сътрудничество. Има няколко важни законопроекта, които трябва да бъдат приети първо, като Законът за свръхправомощията на банките“, коментира Ковачева.

 

„Институцията на обмудсмана трябва да е много настойчива. Не можем да вземем отношение във връзка със съдебната система“, разясни тя.

 

От думите ѝ стана ясно, че гражданите трябва да получават справедливост.

Една от водещите теми, с които ще се заеме новият омбудсман са монополите. „Много важно съдът да се следи за неравноправни клаузи, Законът за личния фалит, „Топлофикация“ – също“, изброи приоритетите си Диана Ковачева.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *