Асен Йорданов за оставката на Георгиев: Някаква искричка справедливост

Споделете в:

Ние понасяме удари заради това, че си позволихме да извадим пред обществеността цялата сага ”Апартаментгейт”, която тежко разтресе политическата система в страна. Не бих определил тази оставка като радост или тъга. Просто ние си вършим работата като разследващи журналисти – това е доста трудно напоследък в България. Това каза пред БНР разследващият журналист Асен Йорданов.

Той изрази удовлетворение от това, че може би има някаква „искричка справедливост“:

„Специално за Пламен Георгиев беше недопустимо, звучеше като оксиморон – точно Пламен Георгиев, председателят на комисията, която следи именно за имуществените декларации на властта, за чистотата на морала, за това какво точно притежават хората, които управляват страната, самият той да е в тежко противоречие с изискванията на закона“.

„Ние разкрихме две тежки нарушения – едното – различие в цената на придобиваните от него и съпругата му имущества по нотариални актове. В нотариалните актове цената беше една, а в подаваните декларации – друга. В декларацията бяха укрити цените, за които са придобивани жилищата. Оказа се, че цяла една тераса, цяла надстройка се оказа терасата – цели 186 кв. м липсват…“, разказа Йорданов.

 

Противоречията, според Йорданов, са били толкова очевадни, че е нямало как да се скрият, затова и оставката на Георгиев е съвсем логична: „Оставането на г-н Георгиев на този пост би създало едно тежко обществено недоверие към тази институция, биха дискредитирали самата институция. Защото каквито и обяснения тогава да бяха дали, тази тераса е вписана в нотариалния акт“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *