Пламен Димитров: Доходите трябва да растат поне с 10-15% на година, но…

Споделете в:

Ние питаме доста години докога ще сме най-бедни в Европа. Не сме престанали да предлагаме мерки за подобряване на живота на хората. През последните 5 години сме успели да увеличим заедно с бизнеса доходите между 8 и 15%. Това каза председателят на КНДБ Пламен Димитров.

„Миналата година успяхме да договорим заедно с премиера Бойко Борисов 10% увеличение на заплатите в публичния сектор, увеличи се максималния осигурителен доход и тавана на пенсията стана 1200 лева, около 40 милиона повече за енергийни помощи“, даде пример той пред bTV.

 

„Не стана ясно с каква цел се предлага намаляването на ДДС на храните. Нека да не лъжем хората, с тази мяска няма да паднат цените. Много хлебопроизводители казват, че са стигнали до предела на разходите си, това ще е глътка за тях“. Димитров предложи да се намали облагаемият данък на доходите. „Това е мярката, която ще остави пари в хората. Трябва да намаляваме косвените данъци, но е нужно да има дебат за това“.

 

„От 12 години предлагаме да се увеличи цената на нощния труд. Поне с едно левче да се увеличи. Заплатите трябва да се увеличават. Цените ще растат и занапред. Доходите трябва да растат поне с 10-15% на година, за да догоним европейците“, убедени са от КНСБ.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *