Община Видин е инвестирала 335 хиляди лева за ремонт на гребната база

Споделете в:

Община Видин е инвестирала 335 хиляди лева за ремонт на гребната база и сега са създадени много добри условия за подготовка на клубовете, които се занимават с водни спортове. Това е съобщил кметът на Видин Огнян Ценков по повод разпространените стари снимки на Гребната база в града и недобронамерени коментари в социалните мрежи, информират от общината. Ремонтът на това уникално спортно съоръжение, където не е правено почти нищо в последните 50 години, е осъществен в този мандат.

Община Видин е трябвало първо да придобие цялата собственост върху имота, тъй като при раздържавяването през 90-те години структурите, които са били към Организацията за съдействие на отбраната, са придобили част от спорните обекти и след препродаване те са станали частна собственост.

Община Видин е изкупила дела от фирмата-собственик – около 600 кв./м закрита площ, срещу 278 хиляди лв. В момента съоръжението е 100% собственост на общината и след отпусната субсидия в размер на 3 милиона лева от кабинета на Бойко Борисов са отделени 335 хил. лв. специално за ремонта на Гребната база.

През май 2018 г. той е завършен като са ремонтирани покрива, на помещенията, санитарните възли на хотелската част и са създадени много добри условия за подготовка на клубовете, а обектът Гребна база вече е модерно съоръжение. Всяка година община Видин отделя по 300 хиляди лв. за субсидиране на спортните клубове.

Спортните бази във Видин се предоставят безвъзмездно, поемат се разходите за ток и вода, както и текущи ремонти. В спортния календар има множество събития, за които се отпускат от бюджета 50 хиляди лв. Кметът на Видин категорично свързва появилите се публикации в социалната мрежа като атака срещу него и с предстоящите избори за местна власт и ги определя като провокация и фалшива новина, съобщават от общината.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *