ГЕРБ искат разсрочване на дълга на мюфтийството за 10 години

ГЕРБ внесоха предложението си за разсрочване на задълженията към държавата на вероизповеданията. Срокът който са дали е 10 години. Най – голям дълг, в размер на над 8 милиона лева имам мюфтийството.

Предложените промени са направени от Цветан Цветанов, Менда Стоянова, Данаил Кирилов и Красимир Велчев. Те предлагат задълженията към държавата на вероизповеданията у нас да става според разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Същото се отнася и за натрупаните лихви.  Максималният срок, който е предложен е до 10 години. В този период държавата трябва да получи обезпечение и да не предприема мерки за принудително събиране на вземанията си.

 

Изповеданията ще имат 3 месечен срок да поискат разсрочване от НАП, а отговор ще трябва да получат в 14-дневен срок.

 

„В процедурата не е разписано и не е нужно да бъде разписан източникът на средства, с които ще се погасяват задълженията. Целта на това, което предлагаме, е парите, които ще дойдат от държавата с новия Закон за вероизповеданията, да не бъдат използвани за погасяване на задължения. Но това би освободило ресурс от собствените приходи на съответното вероизповедание, които то ще насочи към погасяване на тези задължения“, разясни по-рано днес Менда Стоянова.

ФрогНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *