Скадалното НПО „Спаси София“ – #smu4isofiа не спира с опитите си да „вербува“ медии за подмолните си цели!

Споделете в:

За пореден път за последния месец фейсбук бе залян от цяла серия подигравателни снимки иронизиращи дейността на неправителствената организацията „Спаси София“. На тях вместо оригиналното име НПО-то то е наричано #smu4isofiа
Андрей Зографски, Борис Бонев, Виктор Чаушев, Гергин Борисов, Христо Илиев са петте лица на добилата скандална слава през последната година неправителствена организация „Спаси София“.
Нека припомним, че преди 6 месеца Андрей Зографски от „Спаси София“ се опита да „вербува“ за свои неясни цели сайта за разследваща журналистика „Биволъ“. Случката не бе широко отразена, но видя бял свят именно благодарение на журналистите от „Биволъ“, които съобщиха на фейсбук страницата си за опита да бъдат въвлече в неясната игра от 5-мата млади хитреци.
Вижте какво написаха по този повод преди време от Биволъ:
„Днес ви споделихме една публикация на някаква инициатива на име „Спаси София“, която разследвала, разследвала и намерила, че „Джи Пи Груп“ спестила от едни подложки за релси 200 000 лв.
Дали ги на ОЛАФ. бТВ прави мощно разследване. Всички умни и красиви пишат дебели статии и ги слагат в чело.
200 000 лв, хора, това е по-малко от една комисионна за кмет от истинския #ДжиПиГейт.
Разбирате ли как работи подмяната и манипулацията? Народът пред зомбокутията сега трябва да асоциира Джи Пи Груп с малки суми, а не със стотиците милиони, за които пак настъпи мълчание.
И внимавайте със спасителите. Има и фалшиви.“
В същото време само преди ден медията ни научи, че от #smu4isofiа – Спаси София са направили нов опит да вербуват за подмолните си цели друга независима родна онлайн медия, като обаче и този път са ударили на камък. От интернет изданието директно са им заявили, че са наясно с факта, че информацията подавана от „Спаси София“ към медиите е манипулирана и че не искат да участват в подобни дела по разпространение на фалшиви новини.
От цял куп медийни публикации от последните 12 месеци пък става ясно, че зад ухилените лица на 5-мата активисти от НПО-то, всъщност ясно прозират съвсем конкретни политически амбиции и зависимости.
На последните местни избори например Виктор Чаушев бе кандидат за общински съветник в София от „Реформаторския блок“. Сред близките му авери са лично лидерът на РБ Трайчо Трайков, както и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.
Наша проверка показа, че именно те двамата са хората, които бутат амбициозния Чаушев напред.
Идеята е на следващите избори през октомври месец тази година да бъде направен опит Чаушев и авери да бъдат вкарани в Столичния общински съвет.
Чрез неправителствената организация „Спаси София“ Зографски, Бонев, Чаушев, Борисов и Илиев реално само изчакват на standby момента, в който ще бъдат политически активирани от шефовете си в сянка. Дотогава пък 5-мата „активисти – ентусиасти“, както самите те обичат да наричат себе си, ще продължат да си играят пред очите на наивната публика на „инициативи“, „каузи“ и „ивенти“ под предлог, че се грижат за нас, като всъщност прибират значими суми пари от различни програми от няколко неправителствени организации.
ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА 5-МАТА ОТ #SMU4ISOFIA!

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *