ГЕРБ дават задна – отсрочват задълженията на мюфтийството

ГЕРБ уж дават задна за опрощаването на дългът на мюфтийството в размер на над 8 милиона лева. Всъщност мюфтийството няма да изплати задълженията си, а ще им се даде отсрочка да намерят пари. Междувременно НАП няма да ги закачат, защото спират изпълнителното дело срещу тях. Подобен подарък не е правен на нито една институция в държавата.

ГЕРБ обявиха, че ще предложат отсрочване за събиране на натрупаните вземания от вероизповеданията. Няма да искат вече амнистия, но се спират всички производства на НАП.

 

Цветан Цветанов на брифинг заедно с финансовия министър Владислав Горанов обявиха, че заради обществения натиск,  парламентарната група на ГЕРБ ще внесе между първо и второ четене предложение не да бъдат амнистирани натрупаните задължения на вероизповеданията, а да бъдат отсрочени.

 

Дългът на мюсюлманското изповедание е неизискуем, всички производства в НАП се спират, обяви още Цветанов. Задълженията са обезпечени напълно, каза Горанов.

 

Горанов обяви, че се обсъждат различни варианти за срока на отсрочката. Предложението за опрощаване на задълженията по думите му е дошло по време на обсъждане на проблемите на вероизповеданията в парламентарната група на ГЕРБ и финансово министерство. До предложението се е стигнало, за да не се разпродава имущество на вероизповеданията.

ФрогНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *