Стойчо Стойчев: ДПС успя да вкара ГЕРБ в много умел пиар капан

Споделете в:

ГЕРБ се отказа от промените в Изборния кодекс и реши да спази изтичането на мандата на ЦИК и да започне процедура по промяна на състава й. Решението дойде след силен политически натиск, закани за сезиране на Конституционния съд и Венецианската комисия и недоволство на граждански организации.

„Тези промени са много чувствителни, особено 4 месеца преди изборите. Това са промени, които бяха предмет на обсъждане години наред и като че ли не чухме много съществени аргументи за тяхната отмяна през последните дни, сякаш се опитваме да минимизираме щетата. Със сигурност, това ще окаже негативно влияние от гледна точка на общественото мнение“, коментира пред БНТ Стефан Георгиев, социолог.

 

„Умелите политици от ДПС успяха да вкарат мнозинството от ГЕРБ в един много умел пиар капан. На всички е ясно, че едно такова решение е изключително непопулярно и ще се използва от опозицията и от президента, за да се атакува в мнозинството. Разбира се, премиерът си влезе дори в професионалното качество на пожарникар и погаси този пожар. За мен беше ясно, че промените ще се върнат“, заяви Стойчо Стойчев, политолог.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *