Борисов: Ще покажем от танкер до бензиностанция как се контролира горивото

Споделете в:

”Хубаво е политиците да си мерят приказките – първо да проверяват и после да говорят”. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който преди представянето на преноса на горивата на съвещание с всички държавни служби – ГДБОП, Морска администрация, прокурори, ДАНС и Агенция ”Митници”.

Искаме на българските граждани да покажем от танкер до бензиностанциите, как се контролира как и какви мерки сме взели, уточни Борисов и допълни, че ще се покаже още как може да се излъже държавата и какви мерки може да се вземат.

„Всички в контрабандния център много работят, но поради липсата на стиковка, ефектът не е този, който ни се иска и затова тази информация ще се представи тук“, посочи министър-председателят. Той посочи, че трябва да се дадат препоръки и ако някъде има празнота – да се надгради.

 

„При тази цялата система се допуска публичното пространство – 80 танкера, 100 танкера влезли. Сега всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва и когато кажеш в Народното събрание 80 танкера, те каним в ГДБОП гледаш два-три дни дали има или няма контрабанда“, заяви Борисов.

 

Когато някой политик каже нещо – заповядайте, ето проверете, отсече министър-председателят. Премиерът иска всичко да се съхрани и да се запише, за да може да се контролира в Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС). Борисов иска да знае дали има изградена камера, защото разпоредил и знаел какво има и какво не. „Питат ни влязъл ли е танкер, без да го видим“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *