Спецсъдът и прокуратурата спасиха любимеца на обвинението Бисер Лазов от дело за клевета

Спецсъдът и спецпрокуратурата са спасили от дело за клевета основния свидетел на държавното обвинение по мегапроцеса КТБ Бисер Лазов. То беше заведено от банкера Цветан Василев. Оказва се, че Софийският райнон съд наскоро е прекратил делото поради изтекла давност.

Това е станало заради факта, че районният съд е поискал от  колегите си в специализирания орган да предостави определени документи. Няколко години, обаче спецсъдът се направил на „ударен“ и не изпълнил разпорежданията на  СРС. Мотивът е, че въпросните документи са били нужни по делото за фалита на КТБ. Преди това същото сторила и спецпрокуратурата.  Така времето минало и Лазов се отървал от преследване.

 

Припомняме, че повод за завеждане на дело срещу Бисер Лазов и неговите приближени Албена Андреева, Венета Николова, Емил Галов, Теодора Танева и Тихомир Иванов е едно писмо, изпълнено с лъжи. Те са принуждавали фирми и служителите им да го подписват. „Подписаха го май седем-осем души”, спомни си преди време адвокат Мартин Апостолов. Той е бил член на съвета на директорите на фирма ТЦИМЕ.

 

„Веднага след като подписа писмото срещу Василев, заплатата на изпълнителния директор на ТЦИМЕ Теодора Танева бе увеличена. Тя започна да се разпорежда с активите на фирмата, извършваше прехвърляния на пари и имущество. Въпреки, че УС на ТЦИЕМЕ реши да я освободи от длъжността и да назначи друг изпълнителен директор, Танева отказа и атакува решението ни в съда”, обясни тогава адвокат Апостолов.

 

Не е изненадващо, че спецпрокуратурата е направила нужното, за да защити любимеца си Бисер Лазов. Дали обаче спецсъдът е действал под диктовка на прокуратурата, не е ясно. Месеци ни делят от отговора на въпроса дали така  единно ще си „взаимодействат“ прокуратурата и съда по мегаделото КТБ.

ФрогНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *