Албена Белянова: „Ало, Банов съм“ е фарс – прокуратурата, АДФИ и МРРБ две години не са си мръднали пръста

Директорът на АДФИ Георги Начев казваше на финансовите инспектори по време на едно от Националните съвещания, да не си мислят, че те могат да “уредят нещата“ за някого по време на финансова инспекция, тъй като „нещата“ не зависят от тях, даже не зависят и от него, а се решават на друго, по-виско ниво. Това каза пред Фрог бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова.

Цялата история по случая „Ало, Банов съм“ прилича на фарс. Прокуратурата, АДФИ, МРРБ от две години имат доклад с констатирани нередности и нищо не се предприема. БСП анонсира как ще направят разкрития за корупция, свързана с инфраструктурни проекти и с енергетика. За енергетиката не се чу нищо, а за проекта за Ларгото разкриха само част от нередностите.

 

Казано беше, че разследването е в резултат на денонощната работа на екип. А всъщност часове са достатъчни, за да се запознае човек с доклада на АДФИ и да се види цялата картинка. За това, че прокуратурата разполага с доклада от две години защо не казаха? За опорочената процедура за избор на изпълнител нещо да казаха? За втория договор за СМР нещо да чухте? За непотърсените по него неустойки? Остава усещането, че и БСП внимателно преценява какви факти да оповести, за да не засегне и други нелицеприятни теми.

 

Реакциите на ГЕРБ не са изненадващи. Едно и също се повтаря отново и отново. Клишета, опорки, нападки. Съмнявам се Велчев, Биков, Караянчева, Манев или който и да е от хвърлилите се на амбразурата да защитят Банов да е чел доклада на АДФИ, защото, ако го беше чел, всеки един от тях щеше да е по-внимателен в изказванията си, че разкритото е доносничество, фалшива новина. Това самозабравяне и тази посредственост няма да им донесат нищо добро.

ФрогНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *