Каракачанов удобно напада циганите сега, но не си поглежда в собствената градина

В следствие на реакцията на вицепримиера Каракачанов се очаква да бъдат премахнати 15 незаконни постройки в село Войводиново. Проверка на пожарната и енергоразпределителното дружество е показала, че тези постройки са непосредствено опасни за обитаване. В това число и много от домакинствата са се възползвали от незаконно присъединяване към електроразпределиелната мрежа. Но това не е от сега! Не са ли правени такива проверки преди? Напротив, даже кметът каза, че циганите са имали срок да ги узаконят. Но никой не  е подал документи. Защо тогава Каракачанов не се самосезира да ги премахнат? Също подобен е случая с Терем Варна, който му е на пряко подчинение!

Преди половин година вицепремиера е сигнализиран за подобен казус, развиващ се във Варна, в кораборемонтния завод на брега на Белославското езеро – КРЗ Терем Флотски Арсенал (завод под прякото ръководство на Красимир Каракачанов), където под вещото управление на тогавашния управител Данко Момчилов, заводът снабдява незаконно с електроенергия сградата на друго търговско дружество, намираща се на границата със завода.

По случая няма реакция, няма предприети мерки от Каракачанов. Електроенергията на частното дружество се консумира от него, а се заплаща от завода (лесно проверимо), респективно от българския данъкоплатец.

Какво цели Каракачанов с думите си  „Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа“? Естествено, че един обигран политик ще използва ситуацията, защото идват избори и трябва да започне подбора на потенциалните гласоподаватели като се използва създалото се напрежение в с. Войводиново.

Каракачанов нека да си гледа първо в неговата къща и да разрешава проблемите, за които е уведомен и тези, които стават публично достояние на цялото общество като корупционните схеми на Държавната агенция за българите в чужбина. Защото все пак си призна, че той е посочил директора Петър Харалампиев!

Или е по-удобно да се прави, че не е станало нищо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *