Политици готвят преврат в „Системата ни убива“, раздават на майките депутатски места /снимки/

Десни политически партии, видни общественици и собственици на фондации искат да превземат организацията на майките „Системата ни убива“ по модела на Троянския кон. След тях са вкарани провокатори, които да ги контролират от една страна, а от друга- да ги компрометират, така че каузата да пропадне. Това сочи разследване на Фрог нюз.

На практика разцеплението на майките дойде именно отвътре. Тези, които реално се борят за правата на децата си, в един момент усетиха, че чужди сили се опитват да ги изтласкат, така че каузата за правата на децата да се „деформира“.

За какво става дума:  Една от майките е Ина Маринова. Макар, че на последните протести почти не се е вясвала, тя скочи срещу организаторката Вера Иванова. Маринова още през юни настоява да се махне палатката пред парламента и да не се преминава към ефективни протести. Наскоро по БТВ пред Светльо Иванов  тя се разграничи официално от майките. Пропусна, обаче да спомене, че съпругът й Лазар Илиев е личен шофьор на социалния министър Бисер Петков. След медийната й изява майките поискаха право на отговор, но такъв не им бе даден. Жените в черно не изключват вероятността, че именно през нея  управляващите са се опитвали да контролират и да дискредитират „Системата ни убива“.

Снимка: Ина Маринова и Лазар Илиев

.

Интересни са нещата и около друга стачкуваща майка-Красимира Обретенова. Тя е една от първите, които поискаха да се отстрани Вера Иванова като лидер на протеста. Обретенова действително е майка на  дете с увреждания, която напусна България преди година и замина за Холандия. Лятото тя организира среща на майките с представители на „Да, България“ на палатката /виж снимката/. Според присъствали на срещата,  майките получили следната оферта- 5 депутатски места в бъдещият парламент, ако свалят Бойко Борисов,  отъждествят се с „Да, България“ и техните каузи. Обещали им още финансиране на кампанията и приемане не техните искания под формата на закони. „С ваша помощ ще спечелим пълно мнозинство от 180 депутати“, обещали гостите. Освен това са казали, че ако майките наистина катурнат правителството на Борисов, щели да  го вкарат „на топло“, каквото и да означава това. След като получили офертата, майките изгонили гостите си със скандал. От тогава се започнало с всевъзможни атаки към майките и лично към  Вера Иванова.

Снимка: Срещата на майките с представители на „Да, България“

.

Снимка: Красимира Обретенова

.

 

Сред най-активните майки са Валентина Ташкова и Мая Стоицева. Двете изненадаха всички, след като и те настояха за смяна на лидера на „Системата ни убива“.  Междувременно направиха алтернативен сайт, който се казва „Мостове“. Проверка на Фрог показва, че двете дами са изключително активни и в други дейности, свързани с фондации.  Интересен факт  е, че Ташкова и Стоицева имат обща фирма „Принтфейс“, регистрирана преди 10 години. В нея управители са съпрузите  на двете жени.  Собствеността на фирмата е разделена на четири равни дяла между четиримата от двете семейства.

Ташкова и Стоицева, защитнички на бедните майки, участват и  няколко фондации, като едната от тях е обща. Става дума за ресурсен център за подпомагане на деца, в който  Стоицева е управител, а Ташкова – член.

Фондация „Център на мама“ пък е на  Валентина Ташкова. На  60% тя се финансирана от държавата. Името на Мая Стоицева фигурира във фондация „Грижа за родители на изключителни малчугани“,  „Символ на любовта“,  „Символ на любовта-дневен център“, сдружение „Дари любов“,  „Сънфлауър“. Любопитно е колко пари са усвоили фондациите на двете жени през различни периоди от време? Според счетоводния  баланс на фондация „Символ на любовта“,  активите през 2015 година са малко над 2 млн. лв., а през 2016 година – почти 2 млн. лв. Отново от документите става ясно, че „Символ на любовта- Дневен център“ отчита над 7 млн. активи през 2014 и 2015 година.  За 2017 година „Символ на любовта-Дневен център“  пък е усвоил  800 000 лв. Неправителствена организация  се кани да алармира НАП,  главния прокурор Сотир Цацаров и ОЛАФ за евентуални нарушения с дарения от държавния бюджет, частни лица и данни за ОПГ.

Снимка: Свързаността на Мая Стоицева с Валентина Ташкова, с други лица, фирми и сдружения

 

.

 

Черешката на тортата в цялата работа е лицето Кирилка Владимирова Гъркова. Според търговския регистър същата  се води трети член в общата фондация на Стоицева и Ташкова. Става дума за ресурсния център.

.

 

В същото време Гъркова е председател на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух. Пак тя  е зам.-председател на Националния съвет на хората с увреждания и очевидно  дясна ръка на председателя Долапчиев. Припомняме ви, че част от борбата на майките беше свързан с Националния съвет и членуващите в него платени неправителствени организации.  Излиза, че сме свидетели на  филма „Врагът в моето легло“, но в български вариант. Не е тайна, че Мая Стоицева и Валентина Ташкова се ползват с личните симпатии на омбудсмана Мая Манолова и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Има подозрения, че двете  ги готвят за бъдещи лидери на „Системата ни убива“, както и на евентуалната партия на омбусмана. Днес Мая Манолова настоя двете да бъдат приети отново на палатката от майките. Те обаче отказаха.  Майките обявиха, че утре – петък ще дадат пресконференция в 12:00 часа на мястото на палатковия лагер при Народното събрание.

.

 

Снимка: Мая Стоицева, Мая Манолова и Ина Маринова – евентуални лидери на нова партия.

.

Фрог

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *