Лидерите на коалицията решават как да действат в кабинета на Борисов

Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес се проведе в отсъствието на вицепремиера Валери Симеонов, който вече 4-ти час се намира в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Заедно с него вътре е коалиционният му партньор от Атака Волен Сидеров. Двамата били заставени да останат сами и да не напускат мястото, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция.

Такава е била молбата на Борисов, след като ги е оставил вътре. Той казал: „Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови!”.
Допреди 2 часа вътре е бил и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Тримата лидери на партиите на Обединени патриоти започнаха съвещанието си в кабинета на Бойко Борисов тази сутрин, но тъй като изгледите да се стигне до консенсус с Волен Сидеров, клоняли към нулата, Каракачанов напуснал, тъй като имал среща с министъра на отбраната на Иран.

 

Според източник на Флагман.бг от МС, преди 30 минути Каракачанов се е върнал обратно в сградата на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов. Текат решаващи за държавата минути.
Днес трябваше да бъде обсъдено името на новия вицепремиер, който, логично трябваше да бъде предложен от квотата на НФСБ. Както е известно, Сидеров е против излъчването на нов човек за същия пост и дори предложи той да се закрие, тъй като нямало нужда от толкова много вицепремиери.

 

Нещо повече – в събота, на пресконференция за точно определени медии Сидеров призова и другия си коалиционен партньор Красимир Каракачанов да подаде оставка, с което напрактика обяви, че се превръща в най-важната фигура, в незаобиколим фактор за съществуването на настоящото правителство.

 

От пребиваването на деветимата депутати от неговата група в НС зависи и стабилността на мнозинството. Вече не е тайна, че „златният пръст” на Сидеров отваря широко вратите на ДПС за навлизането във властта, чрез изолацията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

FrogNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *