С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата

Майки на деца с увреждания на улицата за пореден ден

Протести срещу високите цени на горивата се провеждат в Перник, Стара Загора, Варна и Добрич, предаде БНР.

Стотици перничани излязоха тази вечер с колите си на пътния възел „Даскалово“. Протестът там започна около 18 часа. Хората настояват за понижаване на цените на дизеловото гориво и на бензина и за отмяна на повишението в данъка за старите автомобили.

Автоколона премина минути преди 19 ч. и през булевард „Патриарх Евтимий“ в Стара Загора.
Протестиращите във Варна спряха трафика край сградата на общината за около половин час. Движението по кръстовището бе възстановено около 18:50 ч.

Протест се провежда и в центъра на Добрич. Той е срещу високите цени на горивата и поскъпването на живота. Недоволните са се събрали на центъра на града, ще направят и протестно автошествие по булевардите в Добрич. Те настояват за оставката на правителството.

В София протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от МС по булевард „Цар Освободител“ и улица „Г. С. Раковски“, за да стигне до централата на НФСБ  на „Г. С. Раковски“ 134. Движението по улицата бе блокирано, а полицейското присъствие – засилено.

Майките на деца с увреждания от инициативата „Систмата ни убива“ и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани, които ги придружават с тъпани и развяват, станалите емблематични големи черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха „Оставка“.

Протестът на майките се сля с този на политическо движение „Възраждане“, който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа.

https://www.dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *