Километрични блокажи по ключови пътища в цялата страна, напрежението ескалира

Споделете в:

Напрежението на главен път Е-79 край Дупница ескалира, след като разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата скочиха на протестиращите. Задръстването към момента e огромно. Полицията е на място и опитва да тушира напрежението.

Километрична колона от автомобили се е образувала в пътния участък Банско – Благоевград, сигнализира читател на Novini.bg. По думите му повече от два часа не са успели да мръднат. Той се намира на отбивката преди магистралата.  Тапа се е образувала и в двете посоки.

Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, обявявайки, че няма да освободят главен път Е-79 докато правителството не подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС. Над четири часа продължава блокадата на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в местността „Полигона“ на протестиращите срещу цената на горивата, цената на гражданската отговорност и данъка на автомобила. По-рано на Е-79 звучаха патриотични и народни песни, виха се хора. Прелетя и военно-транспортен хеликоптер. От областната дирекция на полицията съобщиха, че поради невъзможност на организатора на протеста, провеждащ се днес на ПП1 Е-79 в района на гр.Благоевград, да контролира протестиращите ще бъдат проведени операции по възстановяване на обществевния ред. Протестиращите пропускат само линейки, автомобили, в които има малки деца и бременни жени.

Междувременно Автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол е затворена заради протестите срещу високите цени на горивата. Едното платно е затворено от протестиращи в Сливен, а друго – от тези в Ямбол. В Сливен автомобилите на протестиращите бяха спрени от полицията и шествието продължи пеша до магистралата, където едното платно вече беше затворено от лъча в Ямбол.

ГКПП „Кулата“ е блокиран, съобщи председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски пред Фокус. Според него около 150 автомобила се намират на място. Шофьори, чакащи да преминат блокадата на протестиращите на Е-79 край Дупница, са свалили болтовете на мантинелата в опит да преминат в насрещното платно, за да се измъкнат от километричното задръстване. Плановете им обаче са се провалили, тъй като протестиращите срещу скока на цените на горивата, “Гражданската отговорност” и данъка на автомобилите върнаха мантинелата в първоначалния ѝ вид, пише struma.bg.

frognews


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *