Левон Хампарцумян се оттегля от УниКредит Булбанк

Споделете в:

Той ще има надзорни функции, начело застава Теодора Петкова

Теодора Петкова ще поеме позициите на председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк от 1 май 2019 г. след получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ, става ясно от прессъобщение на банката.

Петкова ще замести Левон Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 г., когато изтича неговият мандат след 18 години начело на най-голямата банка в България. През следващите няколко месеца той ще работи с избрания наследник за плавен преход към новото управление. Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции.

Теодора Петкова е член на УС и главен риск директор на „УниКредит Булбанк“. Тя е председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. Петкова е и член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

„Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на УниКредит Булбанк“, каза Петкова, настоящ риск директор на банката и член на УС на УниКредит Булбанк.

Към средата на 2018 г. „УниКредит Булбанк“ е на първо място на българския пазар по активи (близо 20 млрд. лева), депозити (над 15 млрд. лева), кредити (близо 12 млрд.лв). Банката е част от UniCredit, която обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа.

Групата е активна на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа тя обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.

Dnes.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *