Живко Тодоров: Ремонтирани улици няма да се разкопават за новия ВиК проект в Стара Загора

Споделете в:

Улици, които се ремонтират в момента или са ремонтирани през предходните няколко години няма да бъдат разкопавани отново. Това увери за Радио Стара Загора кметът на Стара Загора Живко Тодоров по повод предстоящия мащабен ВиК проект за ремонт в централната част на Стара Загора.

„В Момента се подменя ВиК мрежа по ул. „Руски“, по „Отец Паисий“ беше подменена, по „Христо Ботев“ беше ремонтирана преди няколко години, както и по бул. „Столетов“ и по ул. „Хан Аспарух“, също така е ремонтирана ВиК инфраструктура и на много други места в града. В момента в центъра на града се подменя ВиК мрежата по пешеходната алея“, обобщи кметът Тодоров. Той подчерта, че по всички тези зони няма да се копае и да се правят повторни ремонти.

По-рано в предаването „Репортер“ инж. Пеньо Пейков от ВиК Стара Загора информира, че догодина започва подмяната на водопроводи и канализация в централните части на Стара Загора, Чирпан, Раднево и Казанлък по ОП „Околна среда“ на стойност 100 млн. лв.

Новите мащабни ремонти обаче, ще засегнат улици и обекти, които са останали извън досегашните ремонти, но също са в централната зона. Става въпрос за участъка по улиците „Димчо Стаев“ – „Августа Траяна“ – „Цар Симеон Велики“ – „Патриарх Евтимий“ извън настоящите ремонти в центъра на града, уточни Пейков.

БНР


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *