Откриха части от пистолет във врачанския затвор

Части от пистолет бяха открити във врачанския затвор, разпоредена е проверка. Експертиза ще установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не. Случаят бе определен като недопустим от правосъдния министър Цецка Цачева. В Стара Загора тя  връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които са завършили обучение за провеждане на изслушвания на деца.

Правосъдният министър Цецка Цачева коментира в Стара Загора, че случаят във врачанския затвор е обезпокоителен и недопустим. „И във всички случаи това означава неизпълнение на служебни задължения от длъжностните лица, които са допуснали подобно внасяне“, каза Цачева, цитирана от Дарик.

На въпрос дали частите са открити в килия, Цачева отговори: „Не. Не е и в отделението за тежки престъпления“, каза тя и допълни: „Не бих желала да влизам в повече подробности, защото в момента се извършват съответните действия от служителите на МВР под наблюдението на прокуратурата.“

Електронните гривни за контрол на рисковите за избягване на правосъдието групи ще влязат в употреба по-рано от предвидения по проекта срок, в началото на ноември. Тя допълни, че поръчката е за 250 устройства и призна, че те не са достатъчни, за да обхванат всички затворници, които работят на външни обекти, на тези затворници, които са отпуска като награда за добро поведение. Нека да видим как ще заработят в практика, призова Цачева.

За пореден път тя отрече с нея да са водени разговори за номинация за конституционен съдия или дипломат.

Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *