Съдът призна Иван за виновен в умишлено убийство! Ще лежи 8 години в затвора!

Съдът признава Иван за виновен за умишленото убийство на ученичката Никол. Той ще лежи  в затвора 8 години при първоначален общ тежим. Ще бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста от 22 август 2017. Семейството му се задължава да заплати 150 хил. лв. кръвнина на майката на убитото момиче. Това реши Бургаският окръжен съд, предаде репортер на Burgas24.bg.

Присъдата е постановена с пълно единодушие на съдебния състав. Престъплението, което е доказано на 100%, е извършено по особено мъчителен за убитата начин – пострадалата е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на смъртта си. Подсъдимият е знаел, че момиченцето умира. Не бе приета тезата на защитата, че Иван е действал в момент на невменяемост.

Припомняме, че кървавата случка потресе Бургас на 20 август. Иван е обвинен за това, че чрез нанасяне на удар  – пробождане с лява ръка  на врата на Никол е прерязана вътрешната сънна артерия  и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на пострадалата.

Иван затворил вратата  и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Още за кървавото убийство вижте в нашата тема!

Очаквайте подробности!

burgas24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *