8-те най-ефективни сутрешни навици на успелите хора

Споделете в:

Ако спечелиш сутринта, печелиш целия ден. Първите 60-90 минути от твоя ден ще имат голямо въздействие как останалата част от деня ти ще протече. Изпълняването на някакъв сутрешен ритуал е изключително важно за милиардери, футболисти, спортисти и топ музикални идоли по целия свят. Това са 8-те най-ефективни сутрешни навици на успешни хора, които можеш да добавиш към сутрешна програма.

1. Оправяй си леглото

Това може да звучи като глупав навик, но е важно. Веднага щом се събудиш първото нещо, което трябва да направиш, ако освен да си изключиш алармата, е да си оправиш леглото. Най-вероятно няма да ти отнеме и минута. Военноморският адмирал Уилям Макрейвън казал в реч, че ако си оправяш леглото всяка сутрин, ще свършиш с първата задача от своя ден. Това ще ти даде малко чувство за гордост, което ще те окуражи да изпълниш друга задача, а после – още една. Една свършена задача ще се превърне в много. Дори деня ти да е бил ужасен, ще се прибереш и легнеш в нещо, което си постигнал.

2. Медитация

Някаква форма на медитация или начин да фокусираш умът бе най-често срещания сутрешен ритуал сред успелите хора според книгата на Тим Ферис – „Инструменти на Титани”. След интервюиране на стотици от най-влиятелните личности 80% от тях са тренирали умовете си чрез медитация всяка сутрин.

3. Направи си списък

Списъкът със задачи ще ти даде цел за деня. Така няма да губиш време и да скучаеш. Започни като свършиш най-важните задачи и приключи с неща с по-малко значение. В книгата на Атул Гаванде „Чек-лист” се казва, че списъкът не трябва да е дълъг, но ще е по-добре да е между 5-9 задачи.

4. Визуализация

Визуализация е средство, което ще ускори процеса за получаване на това, което искаш. Така на ума ти ще му е трудно да различава въображение и реалност . Постигането на твоята визия ще е лесно и ще стане естествено.

5. Води си дневник

Това е начин да си превърнеш твоите нематериални мисли във физическа реалност. Според направено проучване само да напишеш своите цели значително увеличава шанса да се изпълнят. Трите най-важни средства за успех са отдаденост, отговорност и да се записват целите.

6. Чети

Да се чете по няколко минути всяка сутрин е често срещано сред най-влиятелните хора в света. Ако не ви се четат новините, опитайте с философия и бизнес литература. Те са популярни алтернативи.

7. Тренирай

Нямаме предвид да спринтираш до фитнеса и да вдигаш, колкото можеш повече. По-скоро нещо, което те раздвижва и ти забързва пулса. Малко лицеви опори или упражнения за разтягане могат много да помогнат.

8. Студен душ

След упражненията опитай да вземеш студен душ за поне 30 секунди. Това е нещо, което носи много други ползи като: увеличаване на тестостерон, стимулиране на отслабване, намалява стрес и изгражда силна воля.

Последните ти сили всеки ден трябва да отиват към подобряване на следващия. Винаги си задавай въпроса „Как мога да си подобря деня?” и както Тони Робинс винаги казва – тайната към щастието е прогрес.

vesti.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *