Страхотен уикенд за (почти) без пари. Ето къде

Споделете в:

Ако се чудите къде да прекарате един страхотен и незабравим уикенд близо до София, без да влагате почти никакви средства, новото видео във влога Urban life дава няколко страхотни идеи в тази насока.

Симеоновски езера

Това е мястото, където човек за броени минути забравя за градската среда, потъвайки в гората. До Симеоново се стига с градски транспорт – автобус 67 и след това са ви нужни още около 30 минути пеша. Мястото разполага с много шезлонги, пейки, беседки, масички и въобще – всичко нужно, за да си изкарате добре и да се насладите на един импровизиран пикник сред природата, например.

Ще се влюбите в това място – няма и спомен от шума на града, просто вземате кошница за пикник и добра компания и се радвайте на живота.

Природозащитен информационен център „Витоша“

Центърът е създаден по повод 60-та годишнина от обявяването на Природен парк „Витоша“ и отваря врати през май 1998 г. Разположен е на 5 минути от кв. „Драгалевци“, в Музея на Витоша, където е събрана цялата история на планината. Музеят е безплатен, работи всеки ден от 9:00 до 17:30 ч.

Гледката към почти цяла София е наистина феноменална.

Копитото

Копитото е местност на Витоша, която е разположена точно над София и се вижда от почти целия град като връх с особена форма, откъдето е и името. Там на 1345 м височина през 1985 г. е изградена телевизионна кула Копитото, която обслужва София и Софийска област.

Копитото е наистина най-красивото място до София, където можеш да си изкараш супер готино с минимални средства. От „покрива на София“ се открива наистина уникална гледка, подходяща за релакс, а защо не и за романтични предложения.

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за „вървежни“ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура. 

vesti.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *