АБВ иска оставката на Валентин Радев

Споделете в:

АБВ иска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това обяви по време на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков, съобщи „Фокус“. Според лидера на партията причина за това е драстично намаляване на състава на щата в Районното управление на полицията в Ботевград.

„Искаме оставката на министъра на вътрешните работи по няколко причини: Първо, лично аз съм го запознал с това, че щатния състав на РУ Ботевград е намален почти наполовина, което означава една патрулна кола на смяна. Ако я пратят например на катастрофа на магистрала „Хемус“, Ботевград остава без покритие. Второ, Радев пое ангажимент по-най бързи начин да се предприемат действия за преодоляване на този проблем. И така четири месеца министърът не може да намери време да утвърди стъпките и действията, за да се реши този въпрос. Това поведение на министър Радев е еманация на примера за лъжата, че ще се назначи във всяко село полицай. Този човек няма място в ръководството на МВР“, посочи Петков.

 

По думите на Петков в рамките на четирите месеца са били изтеглени още няколко безспорно качествени хора в дирекцията на МВР в Софияо-окръг и в Националните служби.

Румен Петков посочи като трета причина за искането на оставката на вътрешния министър това, че намаляването на състава на полицаите в Ботевград се прави на фона на обещания за назначаване на полицай в селата.

„Това е еманация на лъжата. Нали ще назначим във всяко село полицай, а те тук ги махнаха половината. Значи, този човек няма място в ръководството на МВР. Като си е скъп на Цветанов и на който ще, да си го развиват в друга посока – културата, земеделието. Искаме оставката на Валентин Радев веднага“, категорично заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

Той уточни, че на тази тема са правени от страна на политическа партия АБВ общоградски срещи като кметът на Ботевград е викан на среща в офиса на главния секретар на МВР.

„Професионалното ръководство в МВР е наясно. Министърът е пречката да се реши проблемът и затова като стане някъде конфликт, полицаите не могат да реагират. не защото нямат желание, а защото нямат човешки ресурс за да реагират“, допълни Румен Петков.

 

vesti.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *