Данко Момчилов – от главен механик на кораб до „по – добрия пожарникар“

 1. В редакцията ни постъпи сигнал придружен с документи, че Данко Момчилов е решил, въпреки становището на синдикатите, да закрие противопожарната служба на завода с цел лична облага след като я приватизира с негови приятели. Към настоящия момент тази служба е лицензирана и след проверките лицензът и за пожарогасене НЕ Е ОТНЕТ. Въпреки това  получихме докладна от директора на служба пожрана охрана от 30 – ти април в която описва натиска и причините за да даде становище, че тя е незаконна обещавайки му да си запази работата във фирмата която ще преватизира.

  Получихме документи, които удостоверяват, че службата струва на завода 23 хил. лв., а Момчилов е предствил пред борда на директорите негова концепция, че службата пожарна охрана (ПО) е неефективна с отнет лиценз и е най – добре да се сключи договор за 29 хил. лв. с външна служба ПО.

  Ние питаме защо след като службата на завода функционира и е С ЛИЦЕНЗ, се натиска толкова за външна служба за по – голяма сума. Отговора е ясен – да се прибират едни 6 хил. лв.

  В България от години е прието, че хората са специалисти по всичко. Така и нашият главен герой Момчилов на оперативката на 30 април сутринта казва: „аз съм човека който разбира най – много от огнеборни работи в България не само на думи, а и на дела, защото ми е омръзнало да слушам празни думи като вас (и е посочил присъстващите на оперативката), дори и от Премиера, който също е празнодумец и той дори не разбира от пожари колкото мен.“

  Веднага на същия ден по настояване на Живко Тосузов председател на синдикална организация  на РПС Промяна пред ССС се постави ултимативно въпроса, че ако бъде закрита ПО в завода, синдиката ще се вдигне на гражданско неподчинение блокиране на основни пътища. След поставените от Тосузов въпроси ребром Момчилов продължи да прави своите комбинации от инсинуации да получи подкрепата от борда да приватизира ПО и да остави завода без пожрна охрана през нощта и в почивните дни без да се съобразява, че завода работи 24 часа седем дни в седмицата.

  Наложи се спешно свикване на съвета за социално сътрудничество (ССС) от директор администрация, където след две четиричасови заседания се свали напрежението и успокои синдикатите. Които излязоха с декларация.

  Това извади от равновесие Момчилов, които започна да упражнява властта си наказвайки безпричинно служители на завода.

  Ние продължаваме да питаме какъв човек управлява ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал Варна. Човек, който явно че не бил на управленски пост до сега и след като „сега му се е паднало да краде като за последно ли?“ Така изглежда. Но ние питаме още къде са проверяващите органи? Борда на директорите? Защо оставят един явно „самозабравил се луд човек“ да безчинства и да променя съдбите на 1800 работници, които не знаят дали утре няма да бъдат съкратени „защото Момчилов може да е ядосан за нещо“.

  Всички тези документи и доказателства ще бъдат предадени на Окръжна Прокуратура Варна и Комисия „Антикорупция“ – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *