Продължение на скандала с листата на БСП Монтана

 

Продължават скандалите с кандидатите за народни представители от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ В 12 МИР Монтана.

Жители на Монтанското село Расово ни потърсиха за съдействие заради действията на поставеният на шесто място в листата и обявил се за „Промяна за развитие на земеделието“-Стефан Герасимов.

Същият е и председател на местния парламент.

Ползвайки се с подкрепата на Общинския съвет и кмета на община Медковец, си е позволил да загради с електропастир около 500дка.общински пасища и трайни насаждения в Монтанското село Расово.

Жители на Расово ,отглеждащи дребен рогат добитък/овце/ за собствена консумация, негодуват от това, че са принудени да ги ликвидират поради липса на пасища .

„Какви са тия самоволия, няма ли кой да ни защити интересите, къде да си пасем овцете в Сталийска Махала ли, във Василовци ли?”-пита жител на Расово,пожелал анонимност.

Кандидатът за „Промяна“ дори си е позволил, използвайки близостта си с шефа на ВиК Монтана, чиято съпруга е трета в листата на БСП, незаконно да свърже кравефермата си към действащата канализация в селото, което е в противоречие с всички наредби и закони.Хората,живеещи в близост до животновъдния обект се опасяват, че това ще доведе до екологична катастрофа, тъй като в топлите дни от шахтите се носи лоша миризма.

Ако верността на този сигнал се потвърди  ще се окаже, че обявилите се за промяна кандидати не са чак толкова „променливо” настроени.

Призоваваме компетентните органи да направят проверка по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *