Нападат кмет и председател в Северозападна България. Помислили ги за покемони.

Споделете в:

Младежи, играещи все по-популярната игра Покемон Го, търсели покемони със смартфоните си, нападали общински кмет и председател на общинския съвет на малка селска община в Северозападна България.

Приложението в смартфоните отчело, че в сградата на общината има два покемона- свалот и сайдък.

Свалот се характеризира с това, че яде всичко до каквото се докопа, а от жлези по кожата му тече отрова. С тези характерови особености свалот изцяло се припокрива с кмета. Той също изяжда всичко – било от общинския бюджет, било от нужни и ненужни проекти из общината, било от социалното предприятие, а общината е отровена изцяло- младите избягали, останалите- обедняли, инфраструктурата разрушена, училищата – пред окончателно закриване.

Сайдък от своя страна се характеризизира с това, че е леко глупуват, води изцяло безполезно съществуване, почти не може да мисли, а когато мисли го боли глава- досущ като председателя на общинския съвет

Вероятно поради тези сериозни съвпадения, софтуерът на играта е възприел кметът и председателят като покемони и геймърите, макар и леко учудени, ча двата покемона са в материалното измерение, са ги нападнали и опитали да ги отвлечат.

 

Кметът опитал да разубеди геймърите, като изложил следните аргументи:

Първо- двамата с председателят не са покемони а тамагочита- кметът няколко мандата, а председателят – първи. Тях ги храни и дундурка цалата община, а те само папкат и току се наакат.

Второ- свалот има мустаци, а кметът няма. Сайдък, макар от мисленето да го боли глава, може да мисли, а председателят въобще не може.

Тези аргументи сериозно разколебали геймърите. От друга страна съвпадението с покемоните било изключително силно.

На този етап се е решило да се проведе съвместно заседание на компетентния български съд и производителите на игрите с покемони и тамагочите, с цел да се изясни кметът и председателят тамагочита ли са, покемони ли са, или са просто неадекватен председател и кмет- разбойник.

Ако са тамагочита – ще ги оставят да папкат, спят и акат на общински разноски.

Ако са покемони – геймърите ще ги уловят и използват съобразно предназначението им.

В третият вариант – да си ги ловят компетентните държавни органи.

Чакат се резултатите от съвместното заседание. Ще Ви държим в течение с развитието на проблема.

 

Източник: Куткудяк дейли нюз

Автор: Змей Философски


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *