Медковец: Общинарите отказаха да подкрепят училището в село Расово

Споделете в:

Вчера, 22.07.2016 год., се проведене заседание на Общински съвет – Медковец. На същото се разгледа направенто от общинския съветник и председател на структурата на “Движение 21” в село Расово- Николай Филипов предложение да бъдат намалени заплатите на общинските съветници наполовина, а спестените средства бъдат насочени за подпомагане дейността на изпадналото във финансови затруднения ОУ “ Христо Ботев “ – село Расово.

Работата на училщето е силно затруднена поради финансови проблеми- резултат от многомандатното управление на кмета общ. Медковец- Венцислав Куткудейски (период и стил на управление, наричани под сурдинка от жителите на общината “куткудейщина”).

Идеята на общинския съветник Николай Филипов е, че спестените суми, макар да не решават изцяло проблемите на училището, ще го подкрепят значително. Така от една  страна ще се подпомогне дейността му, а от друга ще се запази шанса училището да продължи да функционира, а така младите хора ще остават да живеят в общината.

На проведеното гласуване, с подкрепата на кмета Куткудейски, послушните му съветници, с изключение на Николай Филипов, отхвърлиха предложението, като по стар управленски обичай решиха да извършват проверки, да уточняват нуждите на училището, да правят анализи, пък тогава, в неопределеното бъдеще да се решава въпроса.

Огорчени от резултата от гласуването, жители на село Расово коментираха, че при наличие на само две училища в общината, ако тепърва общинските съветници и кмета ще проверяват какви са проблемите на общинските училища, то по – добре и кмета, и съветниците да си ходят, а общината да се управлява от секретарката.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *