Най-обичаната филмова музика ще огласи Античния театър в Пловдив

Споделете в:

КРОСС/ Майстори диригенти на филмова музика ще представят на сцената на Античния театър в Пловдив хитови мелодии като „Титаник“, „Хари Потър“, „Извънземното“ и много други, съобщиха организаторите.

Спектаклите са част от Opera Open , като 30 юни Дерек Глийсън, музикален директор и диригент на Дъблинска филхармония, ще представи мултимедийния спектакъл „Филмовата музика на Холивуд“ Подготвя се мултимедия с откъси от филмите и ефектно сценично осветление. Специално за концерта от САЩ пристига прочутия Кристофър Йънг, който е композирал музиката на над 120 филма, много от които са прожектирани в България, по информация на „Топновини“.

На 02 юли едно от най-знаковите имена сред световните диригенти – Никша Бареза (Хърватия), ще дирижира Най-касовото заглавие на фестивала – „Кармен“. От 2001 до 2007 г. Никша Бареза е музикален директор на Филхармонията и Операта в Кемниц. Осъществява многобройни гастроли в известния  Киров театър в Санкт Петербур , в операта Цюрих и във Филхармоничния оркестър на Грац.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *