С. Шойгу инспектира авиобазата Хмеймим

Споделете в:

КРОСС/ Руският министър на отбраната на Сергей Шойгу провери стартовите позиции на ЗРК С-400 в руската авиобаза Хмеймим в Сирия и как се дават бойните дежурства в командния пункт на групировката на въздушната отбрана, съобщи руското Министерство на отбраната.
„Ръководителят на руското военно ведомство повери как се дават бойните дежурства в командния пункт на групировката на ПВО, както и стартовите позиции на зенитните ракетни системи С-400, разгънати в базата“, съобщиха от руското ведомство.
В хода на работната си визита в арабската страна Сергей Шойгу е изслушал отчет за текущата обстановка, как руската авиация изпълнява задачите за точно унищожаване на обектите на терористичната инфраструктура, както и за резултатите от работата на руския Център за примиряване на враждуващите страни в Сирия.
В хода на инспекцията в авиобазата Хмеймим в Сирия руският министър указа на командването да увеличи помощта на местното население. Шойгу специално помоли да се обърне внимание на жителите на селищата, блокирани от терористите.
Министърът даде указания руският Център за примиряване на враждуващите страни да увеличи преговорните си усилия за присъединяване към споразумението за прекратяване на огъня на лидерите на местните администрации и полевите командири.
Шойгу обсъди с президента Башар Асад военното сътрудничество и борбата с тероризма. Преговорите между руския министър и сирийския президент се състояха в Дамаск по поръка на руския президент Владимир Путин. На срещата бяха обсъдени въпросите на военното сътрудничество, както и аспектите на съвместната борба с терористичните организации.
„На срещата бяха повдигнати актуалните въпроси на военното и военнотехническото сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни, както и отделни аспекти на взаимодействието в рамките на борбата с терористичните групировки, действащи на територията на Сирия“, заявиха от руското военно ведомство.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *